ΠΑΛΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

kaimaktsalan
Αξιολογήστε post

ΠΑΛΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Ένας απο τους δημοφιλέστερους προορισμούς για εκδρομές στη Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος λόγω του παραδοσιακού διατηρητέου οικισμού αλλά και του χιονοδρομικού κέντρου του Καϊμακτσαλάν.
Ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος σε απόσταση 33 χιλιομέτρων απο την Έδεσσα,βρίσκεται στου πρόποδες του βουνού Βόρας και έχει υψόμετρο 1.200 μέτρα. Κατά την περίοδο του 1980, ο οικισμός είχε νεκρώσει καθώς το χιόνι απέκλειε τους κατοίκους και οι οποίοι για λόγους άνεσης μεταφέρθηκαν και έκτισαν τον Νέο Άγιο Αθανάσιο λίγα μέτρα παρακάτω. Στη συνέχεια η δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρου του Καϊμακτσαλάν, έφερε τον Παλιό Άγιο Αθανάσιο στο προσκήνιο  και πλέον αποτελεί top προορισμό για εκδρομές.
Η Μακεδονική αρχιτεκτονική είναι διαδεδομένη σε όλο τον οικισμό, τα πέτρινα σπίτια και οι παραδοσιακοί ξενώνες, οι γραφικοί δρόμοι και τα τοπικά μαγαζιά μαγεύουν τους εκδρομείς. Σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί η εκκλησία της Αναλήψεως κτισμένη το 1700. Απο τον Παλιό Άγιο Αθανάσιο δε λείπει φυσικά και η νυχτερινή διασκέδαση αλλά και ένα πλήθος δραστηριοτήτων κοντά στη φύση όπως είναι η ιππασία, η τοξοβολία, οι αγώνες μότο κρος, η πίστα αναρρίχησης, η πτήση με parapente καθώς και άλλα άλλες δραστηριότητες κοντά στο θαυμαστό τοπίο.

Βρείτε Ξενοδοχεία κοντά στο προορισμό σας:

Booking.com

Δείτε επίσης

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.2/5 - (5 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

vgainoexo

Myna Club Λαδάδικα Γιαννίας Θεσσαλονίκη

4/5 - (6 Ψήφοι)

Το Myna club βρίσκεται στο κέντρο Θεσσαλονίκης στην περιοχή στα Λαδάδικα.

Κάθε Τετάρτη φιλοξενεί τον Γιώργο Γιαννιά.

Τηλέφωνο κρατήσεων 2310626571 .

Περισσότερα...

vgainoexo

Sofita Club Λαδάδικα

4.5/5 - (2 Ψήφοι)

Το Sofita Club βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο στα Λαδάδικα στο συνριβάνη .

Παίζει mainstream μουσική τα εμπορικά ξένα και ελληνικά σε ένα χώρο…

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση