Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκη

teloglion foundation of art auth
5/5 - (1 ψήφος)

Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκη

Τελλόγλειο Ίδρυμα

 Το Τελλόγλειο Ίδρυμα αποτελεί ένα αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο της πανεπιστημιούπολης και η θέα που διαθέτει είναι μαγική. Αρχικά, το έτος ίδρυσης του ιδρύματος είναι το 1972 και από τότε βρίσκεται κοντά σε όλους τους λάτρεις της τέχνης. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως ο στόχος του Τελλόγλειου ιδρύματος είναι να γνωριστεί το κοινό με την τέχνη και την πολιτισμική μας κληρονομιά. Εν συνεχεία, αξίζει να τονίσουμε πως ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του κτιρίου είναι πρωτοποριακός και όλα τα συστήματα που διαθέτει είναι τελευταίας τεχνολογίας. Το Τελλόγλειο Ίδρυμα διαθέτει και μια μεγάλη βιβλιοθήκη με 22.000 και πλέον τόμους και κάθε χρόνο ανανεώνεται με καινούργια βιβλία. Ακόμη, το ίδρυμα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την τέχνη μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνονται.

 Επιπροσθέτως, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα πολύ συχνά διοργανώνονται εκθέσεις και εκδηλώσεις και κάθε φορά πλήθος κόσμου κατακλύζει τον χώρο. Μετά την περιήγηση σας στον εκθεσιακό χώρο μπορείτε να χαλαρώσετε στο εστιατόριο-καφέ που βρίσκεται στο εσωτερικό του Τελλόγλειου Ιδρύματος. Τέλος, η πρόσβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ εύκολα καθώς το Ίδρυμα βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπως και τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης. Επισκεφθείτε και εσείς το Τελλόγλειο Ίδρυμα και αφεθείτε στην μαγεία της τέχνης. 

Πληροφορίες Τελλόγλειο Ίδρυμα

  • Διεύθυνση : Αγίου Δημητρίου 159Α, κέντρο, Θεσσαλονίκη
  • Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα-Παρασκευή 08:30-16:30
  • Κανονικό εισιτήριο : 5 ευρώ
  • Μειωμένο εισιτήριο : 2,5 ευρώ

 Δείτε επίσης:

Oλες τις διαθέσιμες πίστες Θεσσαλονίκης με τα ενεργά σχήματα…
Tα διαθέσιμα ρεμπετάδικα της Θεσσαλονίκης…

Δείτε επίσης

folia tou kokkora

Refren Live Stage Ρεμπετάδικο Θεσσαλονίκη

Αξιολογήστε post

Το πρώην φωλιά του Κόκορα γίνεται Refren live stage και υπόσχεται ανατροπή στην διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.  Το μαγαζί θα είναι πλέον ρεμπετάδικο…

Περισσότερα...

vgainoexo

Amar Club Θεσσαλονικη

5/5 - (1 ψήφος)

Το νέο Amar Club Θεσσαλονικη άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή των σφαγείων Θεσσαλονίκη δίπλα στο vogue σε ένα καινούριο και πολύ…

Περισσότερα...

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.3/5 - (7 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση