Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας

vgainoexo
Αξιολογήστε post

Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πιο κομβική τοποθεσία της πόλης. Αρχικά, αξίζει να αναφερθούμε στην αρχιτεκτονική του ναού που είναι εξαιρετική και πρόκειται για αρχιτεκτονική της βυζαντινής περιόδου. Ο τρούλος είναι επιβλητικός ενώ θα μπορούσαμε να πούμε πως πολλά στοιχεία μοιάζουν με αυτά της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη. Ο εσωτερικός χώρος του ναού είναι διακοσμημένος πολύ όμορφα, ενώ τα ψηφιδωτά είναι αυτά που κλέβουν τις εντυπώσεις. Εν συνεχεία, είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως  ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τον σεισμό του 1978. Οι αναστηλώσεις όμως βοήθησαν ώστε αυτό το κομψοτέχνημα να πάρει και πάλι μορφή. Οι ερευνητές τονίζουν πως πρόκειται για ένα παλαιοχριστιανικό μνημείο και η εκκλησία μας το θεωρεί από τα σημαντικότερα της ορθοδοξίας.

Επιπροσθέτως, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην μεγάλη επισκεψιμότητα που δέχεται καθημερινά ο ναός. Πλήθος κόσμου από κάθε μεριά της γης μαγεύεται από την λιτότητα αλλά και συνάμα και από την αρχοντιά που αποπνέει ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα αξιοθέατα. Η επίσκεψη σας στον ναό σας εγγυόμαστε πως θα είναι μια εμπειρία ζωής.

Δείτε επίσης:

Oλες τις διαθέσιμες πίστες Θεσσαλονίκης με τα ενεργά σχήματα…
Tα διαθέσιμα ρεμπετάδικα της Θεσσαλονίκης…

Δείτε επίσης

folia tou kokkora

Refren Live Stage Ρεμπετάδικο Θεσσαλονίκη

Αξιολογήστε post

Το πρώην φωλιά του Κόκορα γίνεται Refren live stage και υπόσχεται ανατροπή στην διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.  Το μαγαζί θα είναι πλέον ρεμπετάδικο…

Περισσότερα...

vgainoexo

Amar Club Θεσσαλονικη

5/5 - (1 ψήφος)

Το νέο Amar Club Θεσσαλονικη άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή των σφαγείων Θεσσαλονίκη δίπλα στο vogue σε ένα καινούριο και πολύ…

Περισσότερα...

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.3/5 - (7 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση