Μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ

vgainoexo
Αξιολογήστε post

Μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ

Μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ

Το Μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πίσω από το Τουρκικό Προξενείο. Ο Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε σε αυτό το σπίτι και από το 1935 έγινε ένα από τα μουσεία αλλά και αξιοθέατα της πόλης. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως Ατατούρκ σημαίνει “πατέρας των Τούρκων”. Το σπίτι αποτελείται από δύο ορόφους. Οι επισκέπτες, στον πρώτο όροφο συναντούν το καθιστικό, την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο της μητέρας του Κεμάλ και το σαλόνι για τους ξένους. Στον δεύτερο όροφο βρίσκεται το δωμάτιο στο οποίο γεννήθηκε ο Κεμάλ αλλά και ένα δωμάτιο στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να δουν κάποια από τα προσωπικά αντικείμενα του αλλά και έγγραφα από το σχολείο τα οποία είναι κρεμασμένα στους τοίχους. Ακόμη, στους τοίχους όλου του σπιτιού εκτίθενται φωτογραφίες από την ζωή του Κεμάλ παρουσιάζοντας την ζωή του.

Επιπροσθέτως, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε πως το Μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ είναι ένα υπέροχο αξιοθέατο και κατά την παραμονή σας στην Θεσσαλονίκη σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Κεμάλ. Μπορείτε να φθάσετε πολύ εύκολα στο μουσείο καθώς η απόσταση από την Πλατεία Αριστοτέλους είναι πολύ μικρή. Τέλος, πρέπει να τονίσουμε πως για την είσοδο σας στο Μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ πρέπει να συνεννοηθείτε με το Τουρκικό Προξενείο.

Δείτε επίσης:

Oλες τις διαθέσιμες πίστες Θεσσαλονίκης με τα ενεργά σχήματα…
Tα διαθέσιμα ρεμπετάδικα της Θεσσαλονίκης…

Δείτε επίσης

folia tou kokkora

Refren Live Stage Ρεμπετάδικο Θεσσαλονίκη

Αξιολογήστε post

Το πρώην φωλιά του Κόκορα γίνεται Refren live stage και υπόσχεται ανατροπή στην διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.  Το μαγαζί θα είναι πλέον ρεμπετάδικο…

Περισσότερα...

vgainoexo

Amar Club Θεσσαλονικη

5/5 - (1 ψήφος)

Το νέο Amar Club Θεσσαλονικη άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή των σφαγείων Θεσσαλονίκη δίπλα στο vogue σε ένα καινούριο και πολύ…

Περισσότερα...

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.3/5 - (7 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση