Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου

img
Αξιολογήστε post

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου

 Στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, την Αγίου Δημητρίου, βρίσκεται ένα από τα αξιοθέατα της πόλης, ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου. Κατ’ αρχήν, ο Άγιος Δημήτριος είναι ο πολυούχος της Θεσσαλονίκης και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την παράδοση ο Άγιος Δημήτριος αποκαλείται μυροβλίτης, μεγαλομάρτυς, φιλόπολις και σωσίπολις. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου χτίστηκε τον 5ο αιώνα και πρόκειται για ένα μνημείο τέχνης αλλά και για ένα χριστιανικό μνημείο της Ανατολής. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι εξαιρετική και η μεγαλοπρέπεια που διακρίνει τον ναό γίνεται αντιληπτή από το πρώτο λεπτό. Επιπροσθέτως, είναι απαραίτητο να σημειώσουμε πως στον εσωτερικό χώρο του Ιερού Ναού υπάρχουν πολλά ψηφιδωτά, τοιχογραφίες αλλά και γλυπτά που κλέβουν τις εντυπώσεις.

 Εν συνεχεία, θα αποτελούσε παράλειψη αν δεν αναφερόμασταν στην Κρύπτη που υπάρχει στον ναό, ο οποίος οδηγεί τους πιστούς αλλά και τους επισκέπτες στο μέρος όπου φυλακίστηκε, μαρτύρησε και τάφηκε ο Άγιος Δημήτριος. Καθημερινά ο κόσμος που επισκέπτεται τον ναό για να θαυμάσει αυτό το κομψοτέχνημα αλλά και για να προσκυνήσει τον πολυούχο είναι πολύς. Στην Θεσσαλονίκη ο Άγιος Δημήτριος είναι από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε. Όσο θα βρίσκεστε στην Θεσσαλονίκη μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Πληροφορίες Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου

  • Διεύθυνση : Αγίου Δημητρίου 97, κέντρο, Θεσσαλονίκη
  • Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα-Κυριακή  06:00-22:00
  • Δωρεάν είσοδος

Δείτε επίσης:

Oλες τις διαθέσιμες πίστες Θεσσαλονίκης με τα ενεργά σχήματα…
Tα διαθέσιμα ρεμπετάδικα της Θεσσαλονίκης…

Δείτε επίσης

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.2/5 - (6 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

vgainoexo

Myna Club Λαδάδικα Γιαννίας Θεσσαλονίκη

4/5 - (6 Ψήφοι)

Το Myna club βρίσκεται στο κέντρο Θεσσαλονίκης στην περιοχή στα Λαδάδικα.

Κάθε Τετάρτη φιλοξενεί τον Γιώργο Γιαννιά.

Τηλέφωνο κρατήσεων - .

Περισσότερα...

vgainoexo

Sofita Club Λαδάδικα

4.5/5 - (2 Ψήφοι)

Το Sofita Club βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο στα Λαδάδικα στο συνριβάνη .

Παίζει mainstream μουσική τα εμπορικά ξένα και ελληνικά σε ένα χώρο…

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση