Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

vgainoexo
Αξιολογήστε post

Αρχαιολογικό Μουσείο

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Αρχικά, η τοποθεσία του Μουσείου είναι κομβική καθώς βρίσκεται στην Χ.Α.Ν.Θ και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Τα εγκαίνια του Μουσείου πραγματοποιήθηκαν το 1962 και ο αρχιτέκτονας που δημιούργησε αυτό το αριστόργημα ήταν ο Πάτροκλος Καραντινός. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε πως το Αρχαιολογικό Μουσείο αποτελεί δείγμα του μοντερνισμού και περιλαμβάνει στοιχεία από την νεότερη ιστορία της συμπρωτεύουσας της Ελλάδας. Εν συνεχεία. είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το Αρχαιολογικό Μουσείο προσφάτως ανακαινίστηκε πλήρως και πλέον είναι άκρως λειτουργικό. Ακόμη, το Μουσείο θεωρείται από τα εξοπλισμένα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο εσωτερικό του Αρχαιολογικού Μουσείου υπάρχουν εκθέσεις που είναι μόνιμες, περιοδικές, περιοδεύουσες αλλά και φιλοξενούμενες. Επίσης, κατά την περιήγηση μας συναντάμε συλλογές με θέμα την κεραμική, τα ψηφιδωτά, τις τοιχογραφίες, τα λίθινα και άλλα. Οι επισκέπτες μαγεύονται από τις ομορφιές που διαθέτει η χώρας μας και πιο συγκεκριμένα από τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Μετά το πέρας της επίσκεψης σας στον εσωτερικό χώρο μπορείτε να χαλαρώσετε στην καφετέρια του Μουσείου όπου μπορείτε να απολαύσετε το ρόφημα σας.

Πληροφορίες Αρχαιολογικό Μουσείο

  • Διεύθυνση : Μανόλη Ανδρόνικου 6, κέντρο, Θεσσαλονίκη
  • Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα-Κυριακή 08:00-20:00
  • Κανονικό εισιτήριο : 6 ευρώ
  • Μειωμένο εισιτήριο : 3 ευρώ

Δείτε επίσης:

Oλες τις διαθέσιμες πίστες Θεσσαλονίκης με τα ενεργά σχήματα…
Tα διαθέσιμα ρεμπετάδικα της Θεσσαλονίκης…

Κοινοποιήστε:

Δείτε επίσης

Μπουζούκια Αθήνα Πίστες Τιμές 2023

5/5 - (1 ψήφος)

Τα μεγαλύτερα μπουζούκια Αθήνα βρίσκονται παρακάτω στη λίστα. Όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου εμφανίζονται στα μαγαζιά. Δείτε…

Κοινοποιήστε:
Περισσότερα...

Εταιρικές Εκδηλώσεις Θεσσαλονίκη 2023

Εταιρικές Εκδηλώσεις Θεσσαλονίκη 2023

  • 10 Ιανουαρίου 2023
  • 2023

4.3/5 - (7 Ψήφοι)

Αναλαμβάνουμε την οργάνωση κάθε είδους εταιρική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Συνεργαζόμαστε με όλες τις αίθουσες δεξιώσεων καθώς και όλα τα νυχτερινά καταστήματα….

Κοινοποιήστε:
Περισσότερα...

Κυριακή Μαγαζιά Βράδυ Νυχτερινά Εξοδος Θεσσαλονίκη

4/5 - (4 Ψήφοι)

Δείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές τα νυχτερινά μαγαζιά που είναι ανοιχτά Κυριακή  Βράδυ Θεσσαλονίκη:

Κυριακή Μαγαζιά Βράδυ Νυχτερινά Εξοδος Θεσσαλονίκη

[vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”22″ grid_id=”vc_gid:1672767505396-3502d6b1-6dde-8″…

Κοινοποιήστε:
Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση