Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκη

vgainoexo
3/5 - (2 Ψήφοι)

Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκη

Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου

Στην παραλία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κατ’ αρχήν, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το άγαλμα είναι δημιούργημα του γλύπτη Ευάγγελου Μουστάκα και οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κερδίζουν τις εντυπώσεις. Ο Μέγας Αλέξανδρος θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένας θρύλος. Ο δάσκαλος του μεγάλου αυτού αρχηγού ήταν ο Αριστοτέλης ενώ το πρότυπο του ήταν ο Αχιλλέας. Εν συνεχεία, αξίζει να αναφέρουμε πως από ηλικία 20 ετών ο Αλέξανδρος απέδειξε πως είναι ένας ικανότατος μαχητής καθώς κέρδισε την μάχη της Χαιρώνειας, ενώ παράλληλα κατάφερε να ενισχύσει τον οικονομικό προϋπολογισμό του κράτους.

 

Το άγαλμα του είναι ένα κόσμημα για την Θεσσαλονίκη και κάθε μέρα ο κόσμος που το επισκέπτεται είναι πολύς. Ο Μέγας Αλέξανδρος βρίσκεται επάνω στον αγαπημένο και πιστό του φίλο, τον Βουκεφάλα. Το άγαλμα αυτό εγκαινιάστηκε το 1974 και δίπλα στον Λευκό Πύργο αποτελεί το σημαντικότερο ίσως αξιοθέατο της πόλης. Η επίσκεψη σας στην Θεσσαλονίκη αξίζει να συνδυαστεί με την επίσκεψη σας στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η πρόσβαση στο σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα είναι ιδιαίτερα εύκολη και την επίσκεψη σας θα μπορέσετε να την συνδυάσετε και με έναν περίπατο στην παραλία της συμπρωτεύουσας.

Δείτε επίσης:

Oλες τις διαθέσιμες πίστες Θεσσαλονίκης με τα ενεργά σχήματα…
Tα διαθέσιμα ρεμπετάδικα της Θεσσαλονίκης…

Δείτε επίσης

folia tou kokkora

Refren Live Stage Ρεμπετάδικο Θεσσαλονίκη

Αξιολογήστε post

Το πρώην φωλιά του Κόκορα γίνεται Refren live stage και υπόσχεται ανατροπή στην διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.  Το μαγαζί θα είναι πλέον ρεμπετάδικο…

Περισσότερα...

vgainoexo

Amar Club Θεσσαλονικη

5/5 - (1 ψήφος)

Το νέο Amar Club Θεσσαλονικη άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή των σφαγείων Θεσσαλονίκη δίπλα στο vogue σε ένα καινούριο και πολύ…

Περισσότερα...

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.3/5 - (7 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση