Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκη

image
5/5 - (2 Ψήφοι)

Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκη

Μονή Λαζαριστών

Η Μονή Λαζαριστών είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία βρίσκεται στην Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης και θεωρείται αξιοθέατο της πόλης. Αρχικά, πρέπει να αναφέρουμε πως στο συγκρότημα αυτό στεγάζονται το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών Κρατικής Ορχήστρας και το Κέντρο Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, κάθε χρόνο από το 2002 διοργανώνεται το φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Ο κόσμος, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών κατακλύζει τον χώρο για να απολαύσει τις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες πάντα δέχονται τα καλύτερα σχόλια. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις άλλωστε συντελούν στην ομαλή διεκπεραίωση του φεστιβάλ.

Εν συνεχεία, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η Μονή Λαζαριστών χτίστηκε το 1886 από μοναχούς οι οποίοι ανήκαν στο τάγμα του Αγίου Βικεντίου του Παύλου. Στην πορεία, το κτίριο χρησιμοποιήθηκε για διάφορους λόγους. Το 1980 όμως, η Μονή Λαζαριστών, λόγω της ιστορικής της σημασίας αλλά και της αρχιτεκτονικής της κρίθηκε ως ένα από τα διατηρητέα της Θεσσαλονίκης. Έτσι, αναστηλώθηκε και από το 1997 πραγματοποιεί θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις αλλά και άλλες εκδηλώσεις. Η τοποθεσία της Μονής Λαζαριστών είναι εξαιρετική και η πρόσβαση πραγματοποιείται πολύ εύκολα. Γνωρίστε και εσείς από κοντά την μαγεία του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

Διεύθυνση Μονή Λαζαριστών

Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη

Δείτε επίσης:

Oλες τις διαθέσιμες πίστες Θεσσαλονίκης με τα ενεργά σχήματα…
Tα διαθέσιμα ρεμπετάδικα της Θεσσαλονίκης…

Δείτε επίσης

folia tou kokkora

Refren Live Stage Ρεμπετάδικο Θεσσαλονίκη

5/5 - (1 ψήφος)

Το πρώην φωλιά του Κόκορα γίνεται Refren live stage και υπόσχεται ανατροπή στην διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.  Το μαγαζί θα είναι πλέον ρεμπετάδικο…

Περισσότερα...

vgainoexo

Amar Club Θεσσαλονικη

5/5 - (1 ψήφος)

Το νέο Amar Club Θεσσαλονικη άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή των σφαγείων Θεσσαλονίκη δίπλα στο vogue σε ένα καινούριο και πολύ…

Περισσότερα...

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.3/5 - (7 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση