Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκη

mouseiokinimatografou
Αξιολογήστε post

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκη

Μουσείο Κινηματογράφου

Το Μουσείο Κινηματογράφου ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί το μοναδικό μουσείο κινηματογράφου στην Ελλάδα. Αρχικά, ο χώρος που στεγάζεται σήμερα το μουσείο βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην αποθήκη Α, και πρόκειται για έναν χώρο που προσφάτως ανακαινίσθηκε πλήρως. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε πως το 2010 πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση του Μουσείου Κινηματογράφου με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Εν συνεχεία, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ο στόχος του μουσείου είναι να συγκεντρωθούν και να διασωθούν τα στοιχεία της κινηματογραφικής ζωής της Ελλάδας. Οι επισκέπτες του μουσείου μαγεύονται από την έκθεση η οποία παρουσιάζει καρέ καρέ την πορεία του κινηματογράφου από το 1905 μέχρι και σήμερα. Βέβαια, το μουσείο φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις.

 Επιπροσθέτως, το Μουσείο Κινηματογράφου διαθέτει πολλές συλλογές έτσι ώστε να μένουν ικανοποιημένοι όλοι οι επισκέπτες. Ακόμη, το μουσείο διοργανώνει και πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία είναι διαδραστικά και απευθύνονται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σκοπός αυτών των προγραμμάτων είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά την μαγεία του κινηματογράφου. Η επίσκεψη σας στο Μουσείο Κινηματογράφου θα είναι μία εμπειρία ανεπανάληπτη η οποία θα σας συντροφεύει για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Δείτε επίσης:

Oλες τις διαθέσιμες πίστες Θεσσαλονίκης με τα ενεργά σχήματα…
Tα διαθέσιμα ρεμπετάδικα της Θεσσαλονίκης…

Δείτε επίσης

folia tou kokkora

Refren Live Stage Ρεμπετάδικο Θεσσαλονίκη

Αξιολογήστε post

Το πρώην φωλιά του Κόκορα γίνεται Refren live stage και υπόσχεται ανατροπή στην διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.  Το μαγαζί θα είναι πλέον ρεμπετάδικο…

Περισσότερα...

vgainoexo

Amar Club Θεσσαλονικη

5/5 - (1 ψήφος)

Το νέο Amar Club Θεσσαλονικη άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή των σφαγείων Θεσσαλονίκη δίπλα στο vogue σε ένα καινούριο και πολύ…

Περισσότερα...

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.3/5 - (7 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση