Μουσείο Ακρόπολης Αθήνα

vgainoexo
Αξιολογήστε post

Μουσείο Ακρόπολης Αθήνα

Μουσείο Ακρόπολη

Το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της Αθήνας. Κατ’ αρχήν, το μουσείο είναι συνολικά 25,000 τ.μ ενώ το μέρος όπου βρίσκονται τα εκθέματα καλύπτουν 14,000 τ.μ. Ακόμη, το μουσείο διαθέτει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες που αρμόζουν σε ένα μουσείο του 21ου αιώνα. Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτός που αποφάσισε να δημιουργηθεί το μουσείο με σκοπό να συγκεντρωθούν και να διατηρηθούν όλα τα έργα της Ελληνικής τέχνης. Ακόμη, είναι απαραίτητο να τονίσουμε πως  το Μουσείο της Ακρόπολης δημιούργησε ένα πρόγραμμα δράσης το οποίο ονομάζεται “Μια μέρα στο μουσείο Ακρόπολης”. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις, προβολές, αρχαιολογικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια, παρακολούθηση συντήρησης γλυπτών, θεματικές παρουσιάσεις εκθεμάτων, αναγνωστήριο και άλλα.

 

Επιπροσθέτως, κατά την διάρκεια της περιήγησης σας στο Μουσείο της Ακρόπολης θα θαυμάσουν την μόνιμη έκθεση η οποία περιλαμβάνει διάφορα ευρήματα από τις πλαγιές του βράχου όπου βρίσκεται η Ακρόπολη. Στο Μουσείο υπάρχει και εστιατόριο-καφέ για στιγμές χαλάρωσης αλλά και μαγαζί από το οποίο μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά δώρα σε πολύ καλές τιμές. Η επίσκεψη σας στο Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι μία από τις ομορφότερες εμπειρίες της ζωής σας και θα σας μείνει αλησμόνητη.

 

Πληροφορίες Μουσείο Ακρόπολης

Είσοδος : Κεντρική πύλη-Διονύσου Αεροπαγίτου

Δευτέρα: 8:00 – 16:00
Τρίτη έως Κυριακή: 8:00 – 20:00
Παρασκευή: 8:00- 22:00

Γενική είσοδος : 5 ευρώ

 

Δείτε επίσης

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.2/5 - (6 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

vgainoexo

Myna Club Λαδάδικα Γιαννίας Θεσσαλονίκη

4/5 - (6 Ψήφοι)

Το Myna club βρίσκεται στο κέντρο Θεσσαλονίκης στην περιοχή στα Λαδάδικα.

Κάθε Τετάρτη φιλοξενεί τον Γιώργο Γιαννιά.

Τηλέφωνο κρατήσεων - .

Περισσότερα...

vgainoexo

Sofita Club Λαδάδικα

4.5/5 - (2 Ψήφοι)

Το Sofita Club βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο στα Λαδάδικα στο συνριβάνη .

Παίζει mainstream μουσική τα εμπορικά ξένα και ελληνικά σε ένα χώρο…

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση