Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκη

min image
Αξιολογήστε post

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκη

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, δίπλα ακριβώς από την μητρόπολη, βρίσκεται το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Κατ’ αρχήν, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται είναι νεοκλασικό και υπέροχης αρχιτεκτονικής. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το Κέντρο Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης. Στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχουν 6 αίθουσες στις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την ιστορία του 19ου αλλά και του 20ου αιώνα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε πως ο στόχος του Μακεδονικού Μουσείου είναι να διασωθούν όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα έτσι ώστε να μπορούμε όλοι να θυμόμαστε τον μακεδονικό αγώνα. Ακόμη, στα εκθέματα του μουσείου συμπεριλαμβάνονται οπλισμός, στολές αλλά και 1350 φωτογραφίες από εκείνη την εποχή. Ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα του Μακεδονικού Μουσείου είναι το πορτραίτο του Παύλου Μελά, το οποίο δημιούργησε ο Έλληνας ζωγράφος Γ. Ιακωβίδης. 

 Εν συνεχεία, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα διαθέτει και εκπαιδευτικά προγράμματα, ένα από τα οποία είναι η αποκρυπτογράφηση του Μακεδονικού Αγώνα. Τα προγράμματα αυτά συντελούν ώστε να παιδιά να ενημερωθούν και να αξιολογήσουν σωστά τον Μακεδονικό Αγώνα. Η επίσκεψη σας στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα θα είναι μια εκπληκτική εμπειρία καθώς θα έρθετε σε επαφή με πολλά από τα κειμήλια και τα τεκμήρια αυτού του τόσο σημαντικού αγώνα. Τέλος, είναι ένα από τα αξιοθέατα της πόλης που αξίζει να επισκεφθείτε.

Πληροφορίες Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

  1. Διεύθυνση : Προξένου Κορομηλά 23, κέντρο, Θεσσαλονίκη
  2. Ωράριο Λειτουργίας : Τρίτη-Παρασκευή 09:00-14:00, Σάββατο 10:00-14:00
  3. Κανονικό εισιτήριο : 2 ευρώ
  4. Μειωμένο εισιτήριο : 1 ευρώ

Δείτε επίσης:

Oλες τις διαθέσιμες πίστες Θεσσαλονίκης με τα ενεργά σχήματα…
Tα διαθέσιμα ρεμπετάδικα της Θεσσαλονίκης…

Δείτε επίσης

folia tou kokkora

Refren Live Stage Ρεμπετάδικο Θεσσαλονίκη

Αξιολογήστε post

Το πρώην φωλιά του Κόκορα γίνεται Refren live stage και υπόσχεται ανατροπή στην διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.  Το μαγαζί θα είναι πλέον ρεμπετάδικο…

Περισσότερα...

vgainoexo

Amar Club Θεσσαλονικη

5/5 - (1 ψήφος)

Το νέο Amar Club Θεσσαλονικη άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή των σφαγείων Θεσσαλονίκη δίπλα στο vogue σε ένα καινούριο και πολύ…

Περισσότερα...

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.3/5 - (7 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση