Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκη

gallery
Αξιολογήστε post

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκη

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συγκαταλέγεται σε ένα από τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης.

 Αρχικά, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το μουσείο είναι μεγάλο και όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του είναι αρίστης ποιότητας. Ο αρχιτέκτονας είναι ο Κυριάκος Κρόκος, ο οποίος διαθέτει μεγάλο ταλέντο και έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για την δημιουργία αυτού του κτιρίου. Η πρώτη χρονιά που το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού άνοιξε τις πόρτες του ήταν το 1994 και από τότε πλήθος κόσμου το επισκέπτεται καθημερινά. Επιπροσθέτως, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το Μουσείο παρουσιάζει την ζωή κατά την βυζαντινή περίοδο αλλά και τον βυζαντινό πολιτισμό. Τα εκθέματα είναι πολλά και κατά την περιήγηση σας θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με την παλαιοχριστιανική περίοδο, την μεσοβυζαντινή περίοδο, την υστεροβυζαντινή περίοδο αλλά και την μεταβυζαντινή περίοδο. 

 Εν συνεχεία, θα αποτελέσει παράλειψη αν δεν αναφερθούμε στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει το Μουσείο, τα οποία απευθύνονται σε όλους, αλλά και στις εκδηλώσεις που κατά τακτά χρονικά διαστήματα λαμβάνουν χώρα στο Μουσείο. Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, όντας ένα από τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, δίνει την δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τον βυζαντινό κόσμο. Όσο θα βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Πληροφορίες Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

  • Διεύθυνση : Λεωφόρος Στρατού 2, Θεσσαλονίκη
  • Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα-Κυριακή 08:00-20:00
  • Εισιτήριο κανονικό : 4 ευρώ
  • Εισιτήριο μειωμένο : 2 ευρώ

Δείτε επίσης:

Oλες τις διαθέσιμες πίστες Θεσσαλονίκης με τα ενεργά σχήματα…
Tα διαθέσιμα ρεμπετάδικα της Θεσσαλονίκης…

Δείτε επίσης

folia tou kokkora

Refren Live Stage Ρεμπετάδικο Θεσσαλονίκη

Αξιολογήστε post

Το πρώην φωλιά του Κόκορα γίνεται Refren live stage και υπόσχεται ανατροπή στην διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.  Το μαγαζί θα είναι πλέον ρεμπετάδικο…

Περισσότερα...

vgainoexo

Amar Club Θεσσαλονικη

5/5 - (1 ψήφος)

Το νέο Amar Club Θεσσαλονικη άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή των σφαγείων Θεσσαλονίκη δίπλα στο vogue σε ένα καινούριο και πολύ…

Περισσότερα...

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.3/5 - (7 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση