Ροτόντα Θεσσαλονίκη

vgainoexo
3/5 - (2 Ψήφοι)

Ροτόντα Θεσσαλονίκη

Ροτόντα

Η Ροτόντα είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης. Αρχικά, η Ροτόντα συμπεριλαμβάνεται στα παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά μνημεία και είναι ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το κτίσμα χτίστηκε το 304 μ.Χ και έχει χρησιμοποιηθεί ως ρωμαϊκός ναός, μουσουλμανικό τζαμί και χριστιανικός ναός. Σύμφωνα βέβαια με τους ερευνητές, το κτίριο χτίστηκε για να λειτουργήσει ως ναός του Δία.  Στο εσωτερικό του μνημείου υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορείτε να θαυμάσετε όπως τις αγιογραφίες που βρίσκονται από τον 5ο αιώνα αλλά και τα ψηφιδωτά τα οποία χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα μ.Χ. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η Ροτόντα πήρε το όνομα της από το κυκλικό της σχήμα.

 

Επιπροσθέτως, είναι απαραίτητο να τονίσουμε πως η Ροτόντα παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με το Πάνθεον του Αγρίππα στην Ρώμη. Η Ροτόντα μετά τον μεγάλο σεισμό το 1978 υπέστη σοβαρές ζημιές χωρίς όμως να χάσει την αίγλη της. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που στην Θεσσαλονίκη είναι το μνημείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Η τοποθεσία του είναι κομβική και το γεγονός ότι βρίσκεται στο κέντρο καθιστά την πρόσβαση στην Ροτόντα πολύ εύκολη. Τέλος, η Ροτόντα παραμένει ανοιχτή τις περισσότερες ώρες της ημέρας δίνοντας έτσι την ευκαιρία να επισκεφθούν αυτό το μοναδικό αξιοθέατο.

Δείτε επίσης:

Oλες τις διαθέσιμες πίστες Θεσσαλονίκης με τα ενεργά σχήματα…
Tα διαθέσιμα ρεμπετάδικα της Θεσσαλονίκης…

Δείτε επίσης

folia tou kokkora

Refren Live Stage Ρεμπετάδικο Θεσσαλονίκη

Αξιολογήστε post

Το πρώην φωλιά του Κόκορα γίνεται Refren live stage και υπόσχεται ανατροπή στην διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.  Το μαγαζί θα είναι πλέον ρεμπετάδικο…

Περισσότερα...

vgainoexo

Amar Club Θεσσαλονικη

5/5 - (1 ψήφος)

Το νέο Amar Club Θεσσαλονικη άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή των σφαγείων Θεσσαλονίκη δίπλα στο vogue σε ένα καινούριο και πολύ…

Περισσότερα...

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.3/5 - (7 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση