Θέατρο Διονύσου Αθήνα

vgainoexo
Αξιολογήστε post

Θέατρο Διονύσου Αθήνα

Θέατρο Διονύσου

Στην αρχαία Αθήνα, το Θέατρο Διονύσου ήταν ο σημαντικότερος θεατρικός χώρος. Αρχικά, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε πως κάθε χρόνο, στο θέατρο Διονύσου τελούνταν τα Μεγάλα Διονύσια, τα οποία είχαν ως θέμα το αττικό δράμα. Εν συνεχεία, η αρχιτεκτονική του θεάτρου είναι εντυπωσιακή και πιθανολογείται ότι χτίστηκε γύρω στον 6ο αιώνα π. Χ. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η χωρητικότητα του θεάτρου είναι πολύ μεγάλη καθώς μπορούσε να φιλοξενήσει περίπου 15.000 άτομα. Το θέατρο Διονύσου ήταν ο χώρος όπου ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής και ο Ευρυπίδης δίδαξαν τις τραγωδίες τους και ο Αριστοφάνης τις κωμωδίες του.

Επιπροσθέτως, αξίζει να σημειώσουμε πως από το 2002 έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για την αναστήλωση του Θεάτρου Διονύσου. Μετά την επιτυχή αναστήλωση είναι σίγουρο πως θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Αθήνας. Ήδη η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη καθώς τόσο οι τουρίστες όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι της Αθήνας θέλουν να γνωρίσουν από κοντά αυτόν τον χώρο με την τόσο μεγάλη ιστορία. Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ακρόπολης. Έτσι, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να το βρείτε.  Όπως γίνεται αντιληπτό, το Θέατρο Διονύσου είναι ένα αξιοθέατο της Αθήνας το οποίο όλοι αξίζει να επισκεφθούμε είτε μένουμε μόνιμα στην Αθήνα είτε είμαστε επισκέπτες.

Δείτε επίσης τα μαγαζιά:

Θέατρο Διονύσου video

Δείτε επίσης

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.2/5 - (6 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

vgainoexo

Myna Club Λαδάδικα Γιαννίας Θεσσαλονίκη

4/5 - (6 Ψήφοι)

Το Myna club βρίσκεται στο κέντρο Θεσσαλονίκης στην περιοχή στα Λαδάδικα.

Κάθε Τετάρτη φιλοξενεί τον Γιώργο Γιαννιά.

Τηλέφωνο κρατήσεων - .

Περισσότερα...

vgainoexo

Sofita Club Λαδάδικα

4.5/5 - (2 Ψήφοι)

Το Sofita Club βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο στα Λαδάδικα στο συνριβάνη .

Παίζει mainstream μουσική τα εμπορικά ξένα και ελληνικά σε ένα χώρο…

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση