Καμάρα Θεσσαλονίκη

kamara thessaloniki
Αξιολογήστε post

Καμάρα

Η Καμάρα ή αλλιώς Αψίδα του Γαλερίου είναι από τα πιο παλιά αρχιτεκτονικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Κατ’ αρχήν, η Καμάρα βρίσκεται στο ύψος της Εγνατίας οδού, στο κέντρο της πόλης. Χτίστηκε το 305 μ.Χ προς τιμήν του Ρωμαίου αυτοκράτορα Γαλερίου μετά την επιστροφή του ως νικητής κατά των Περσών. Επιπλέον, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως αυτό το αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης αποτελεί σημείο συνάντησης των κατοίκων της πόλης, τόσο των φοιτητών όσο και των μόνιμων κατοίκων. Επίσης, τα ανάγλυφα που βρίσκονται επάνω στην Καμάρα αφηγούνται μιαν ιστορία αλλά λειτουργούν και ως διακοσμητικά στοιχεία. Εν συνεχεία, παρά τις φθορές που έχει υποστεί η αψίδα του Γαλερίου από τα χρόνια εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Επιπροσθέτως, η Καμάρα έχει μήκος 37 μέτρα και πάχος 3,80 μέτρα. Όπως γίνεται αντιληπτό από όλους, η Καμάρα είναι άκρως επιβλητική. Οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης δεν χάνουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αυτό το μνημείο το οποίο σηματοδοτεί την ιστορία της συμπρωτεύουσας. Η αρχιτεκτονική του κτίσματος είναι ιδιαίτερη και οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Όσο θα βρίσκεστε στην Θεσσαλονίκη αξίζει να επισκεφθείτε την Καμάρα και να παρατηρήσετε από κοντά όλη αυτήν την ιστορία που είναι χαραγμένη πάνω της.

Δείτε επίσης:

Oλες τις διαθέσιμες πίστες Θεσσαλονίκης με τα ενεργά σχήματα…
Tα διαθέσιμα ρεμπετάδικα της Θεσσαλονίκης…

Δείτε επίσης

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.2/5 - (5 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

vgainoexo

Myna Club Λαδάδικα Γιαννίας Θεσσαλονίκη

4/5 - (6 Ψήφοι)

Το Myna club βρίσκεται στο κέντρο Θεσσαλονίκης στην περιοχή στα Λαδάδικα.

Κάθε Τετάρτη φιλοξενεί τον Γιώργο Γιαννιά.

Τηλέφωνο κρατήσεων - .

Περισσότερα...

vgainoexo

Sofita Club Λαδάδικα

4.5/5 - (2 Ψήφοι)

Το Sofita Club βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο στα Λαδάδικα στο συνριβάνη .

Παίζει mainstream μουσική τα εμπορικά ξένα και ελληνικά σε ένα χώρο…

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση