Πύργος ΟΤΕ Θεσσαλονίκη

the ote tower
Αξιολογήστε post

Πύργος ΟΤΕ

Ο Πύργος του ΟΤΕ βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, σε απόσταση αναπνοής από την Πλατεία Αριστοτέλους και τον Λευκό Πύργο, και πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στον χώρο της Διεθνούς έκθεσης της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα από τα αξιοθέατα της συμπρωτεύουσας.  Αρχικά, ο Πύργος κατασκευάστηκε το 1970 και τα αρχιτεκτονικά σχέδια ήταν του Αλ. Αναστασιάδη. Επρόκειτο για ένα κομψοτέχνημα της εποχής και θα μπορούσαμε να πούμε παράτολμο καθώς ήταν αρκετά πρωτοποριακό. Στο παρελθόν ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως πύργος τηλεπικοινωνιών ενώ σήμερα χρησιμοποιείται από γνωστό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθούμε στο ύψος του Πύργου ΟΤΕ το οποίο ανέρχεται στα 76 μέτρα. Ακόμη, το 2005 έγινε πλήρη ανακαίνιση στον εσωτερικό χώρο.

Εν συνεχεία, θα αποτελούσε παράλειψη αν δεν αναφερόμασταν στο εστιατόριο-καφέ που λειτουργεί στην κορυφή του πύργου. Το εστιατόριο-καφέ διαθέτει έναν μηχανισμό περιστροφής και έτσι οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το γεύμα τους θαυμάζοντας τις ομορφιές ολόκληρης της Θεσσαλονίκης. Η θέα άλλωστε από εκεί ψηλά δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξαιρετική. Ο Πύργος του ΟΤΕ δικαίως θεωρείται ένα από τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης καθώς τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του. Είναι, λοιπόν, μια μοναδική εμπειρία την οποία αξίζει να βιώσουμε όλοι μας.

Δείτε επίσης:

Oλες τις διαθέσιμες πίστες Θεσσαλονίκης με τα ενεργά σχήματα…
Tα διαθέσιμα ρεμπετάδικα της Θεσσαλονίκης…

Δείτε επίσης

folia tou kokkora

Refren Live Stage Ρεμπετάδικο Θεσσαλονίκη

Αξιολογήστε post

Το πρώην φωλιά του Κόκορα γίνεται Refren live stage και υπόσχεται ανατροπή στην διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.  Το μαγαζί θα είναι πλέον ρεμπετάδικο…

Περισσότερα...

vgainoexo

Amar Club Θεσσαλονικη

5/5 - (1 ψήφος)

Το νέο Amar Club Θεσσαλονικη άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή των σφαγείων Θεσσαλονίκη δίπλα στο vogue σε ένα καινούριο και πολύ…

Περισσότερα...

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.3/5 - (7 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση