Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκη

vgainoexo
Αξιολογήστε post

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκη

Ολυμπιακό Μουσείο

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Αγίου Δημητρίου βρίσκεται το Ολυμπιακό Μουσείο. Από το 2004 το μουσείο στεγάζεται σε ολοκαίνουργιες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Αρχικά, ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Ολυμπιακό Μουσείο ήταν για να γνωρίσει ο κόσμος την ιστορία του αθλητισμού αλλά και των ολυμπιακών αθλημάτων. Ακόμη, το μουσείο θέλοντας να ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο διοργανώνει μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα από τα οποία άλλα απευθύνονται στους μαθητές και άλλα στο ευρύτερο κοινό. Οι εκθέσεις του μουσείου είναι πολύ ενδιαφέρουσες και κάθε φορά πλήθος κόσμου επισκέπτεται τον χώρο για να θαυμάσει τα εκθέματα. Εν συνεχεία, η συλλογή που διαθέτει το Ολυμπιακό Μουσείο είναι μεγάλη και περιλαμβάνει αντικείμενα απο τους ολυμπιακούς αγώνες όπως στολές, εξοπλισμό, ενθυμήματα αλλά και εκδόσεις από τις ολυμπιακές διοργανώσεις.

 

Επιπροσθέτως, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το Ολυμπιακό Μουσείο διαθέτει άρτια διαμορφωμένους χώρους για την τέλεση εκδηλώσεων όπως, συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια, μουσικές εκδηλώσεις και άλλα πολλά. Επίσης, στο μουσείο υπάρχει και χώρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να πιούν το ρόφημα τους και να χαλαρώσουν. Το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί ένα αξιοθέατο εξαιρετικής σημασίας. Γνωρίστε και εσείς από κοντά την μεγάλη ιστορία του αθλητισμού και των ολυμπιακών αγώνων, η οποία είναι κρυμμένη στο Ολυμπιακό Μουσείο.

 

Πληροφορίες Ολυμπιακό Μουσείο

  • Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-19:00, Σάββατο 10:00-16:00, Κυριακή 10:00-14:00
  • Διεύθυνση : Αγίου Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου, κέντρο, Θεσσαλονίκη

Δείτε επίσης:

Oλες τις διαθέσιμες πίστες Θεσσαλονίκης με τα ενεργά σχήματα…
Tα διαθέσιμα ρεμπετάδικα της Θεσσαλονίκης…

Δείτε επίσης

folia tou kokkora

Refren Live Stage Ρεμπετάδικο Θεσσαλονίκη

5/5 - (1 ψήφος)

Το πρώην φωλιά του Κόκορα γίνεται Refren live stage και υπόσχεται ανατροπή στην διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.  Το μαγαζί θα είναι πλέον ρεμπετάδικο…

Περισσότερα...

vgainoexo

Amar Club Θεσσαλονικη

5/5 - (1 ψήφος)

Το νέο Amar Club Θεσσαλονικη άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή των σφαγείων Θεσσαλονίκη δίπλα στο vogue σε ένα καινούριο και πολύ…

Περισσότερα...

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.3/5 - (7 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση