Ναός Ολυμπίου Διός Αθήνα

zeus
5/5 - (1 ψήφος)

Ναός Ολυμπίου Διός Αθήνα

Ναός Ολυμπίου Διός

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαίους ναούς της Αθήνας, ο ναός του Ολυμπίου Διός. Η ακριβής τοποθεσία του ναού είναι νοτιοανατολικά της Ακρόπολης και περίπου 700 μέτρα από το κέντρο της πόλης. Κατ’ αρχήν, αξίζει να αναφέρουμε πως η κατασκευή του Ολυμπίου Διός ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π. Χ αλλά ολοκληρώθηκε τον 2ο αιώνα μ. Χ. Εν συνεχεία, η αρχιτεκτονική του ναού είναι εξαιρετική και το μάρμαρο που είχε χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του ήταν πεντελικό. Πρόκειται για ένα αξιοθέατο της Αθήνας.

Επιπροσθέτως, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η ανασκαφή του Ολυμπίου Διός ξεκίνησε από το 1889 έως το 1896 από τον Φράνσις Πένροουζ. Πλέον, ο ναός είναι ένα υπαίθριο μουσείο με μεγάλη επισκεψιμότητα και τα ευρήματα είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας. Καθημερινά πολύς κόσμος επισκέπτεται τον ναό του Ολυμπίου Διός για να γνωρίσει από κοντά όλη την ιστορία που είναι κρυμμένη εκεί. Τέλος, πρέπει να τονίσουμε πως ο Ναός του Ολυμπίου Διός ήταν ο μεγαλύτερος ναός την Ελλάδας τόσο κατά τους ελληνιστικούς όσο και κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Η επίσκεψη σας στον ναό θα είναι μία εμπειρία η οποία σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Δείτε επίσης τα μαγαζιά:

Δείτε επίσης

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.2/5 - (6 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

vgainoexo

Myna Club Λαδάδικα Γιαννίας Θεσσαλονίκη

4/5 - (6 Ψήφοι)

Το Myna club βρίσκεται στο κέντρο Θεσσαλονίκης στην περιοχή στα Λαδάδικα.

Κάθε Τετάρτη φιλοξενεί τον Γιώργο Γιαννιά.

Τηλέφωνο κρατήσεων - .

Περισσότερα...

vgainoexo

Sofita Club Λαδάδικα

4.5/5 - (2 Ψήφοι)

Το Sofita Club βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο στα Λαδάδικα στο συνριβάνη .

Παίζει mainstream μουσική τα εμπορικά ξένα και ελληνικά σε ένα χώρο…

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση