Μουσείο Κεραμεικού Αθήνα

vgainoexo
5/5 - (1 ψήφος)

Μουσείο Κεραμεικού Αθήνα

Μουσείο Κεραμεικού

Το Μουσείο Κεραμεικού χτίστηκε το 1937 και τα αρχιτεκτονικά σχέδια ήταν του H. Johannes. Αρχικά, η επέκταση του μουσείου πραγματοποιήθηκε το 1960. Το μουσείο βρίσκεται στην οδό Ερμού και είναι ένα αξιοθέατο της Αθήνας. Αρχικά, αξίζει να αναφέρουμε πως στο Μουσείο Κεραμεικού οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν εκθέματα που έχουν σχέση με τα ταφικά έθιμα της αρχαίας Αθήνας, όπως τεφροδόχους, ταφικά αναθήματα και άλλα. Ακόμη, το μουσείο διαθέτει και εξαιρετικά εκθέματα κεραμεικής. Το μουσείο Κερμαμεικού διαθέτει επίσης τρείς αίθουσες, οι οποίες έχουν ανακαινιστεί και παράλληλα εκσυγχρονιστεί πλήρως.

Στην πρώτη αίθουσα του μουσείου οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με διάφορα γλυπτά τα οποία χρονολογούνται από την αρχαιότητα και θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε εντυπωσιακά. Στις αίθουσες δύο και τέσσερα τα εκθέματα είναι κυρίως κεραμικά, τα οποία βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Κεραμεικού. Επιπλέον, ακριβώς έξω από το μουσείο υπάρχει ένας μεγάλος κήπος με δάφνες και ελιές, ο οποίος χαρίζει στιγμές χαλάρωσης στους επισκέπτες. Είναι απαραίτητο ακόμη να αναφέρουμε πως το μουσείο Κεραμικού επισκέπτονται σε καθημερινή βάση τουρίστες οι οποίοι προηγουμένως έχουν επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως το Μουσείο Κεραμεικού έχει την ικανότητα να εντυπωσιάζει όλους όσους το επισκέπτονται.

Μουσείο Κεραμεικού Επικοινωνία

Διεύθυνση : Ερμού 148, Αθήνα

Ωράριο : Τρίτη- Κυριακή 08:30-15:00

Δείτε επίσης τα μαγαζιά:

Μουσείο Κεραμεικού Φωτογραφίες

Μουσείο Κεραμεικού Αθήνα

Μουσείο Κεραμεικού Αθήνα

Δείτε επίσης

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.2/5 - (6 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

vgainoexo

Myna Club Λαδάδικα Γιαννίας Θεσσαλονίκη

4/5 - (6 Ψήφοι)

Το Myna club βρίσκεται στο κέντρο Θεσσαλονίκης στην περιοχή στα Λαδάδικα.

Κάθε Τετάρτη φιλοξενεί τον Γιώργο Γιαννιά.

Τηλέφωνο κρατήσεων - .

Περισσότερα...

vgainoexo

Sofita Club Λαδάδικα

4.5/5 - (2 Ψήφοι)

Το Sofita Club βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο στα Λαδάδικα στο συνριβάνη .

Παίζει mainstream μουσική τα εμπορικά ξένα και ελληνικά σε ένα χώρο…

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση