Πολεμικό Μουσείο Αθήνα

vgainoexo
5/5 - (1 ψήφος)

Πολεμικό Μουσείο Αθήνα

Πολεμικό Μουσείο

Το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας ιδρύθηκε το 1975. Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα αλλά και δημοφιλή αξιοθέατα της Αθήνας. Κατ’ αρχήν, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το μουσείο είναι αξιοθαύμαστο καθώς το σχήμα του είναι πολύ ιδιαίτερο. Διαθέτει δύο ορόφους, στους οποίους οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την στρατιωτική ιστορία της Ελλάδας. Στο ισόγειο αλλά και στον ημιόροφο τα εκθέματα είναι κειμήλια, όπλα αλλά και διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Στον πρώτο όροφο του Πολεμικού μουσείο είναι καταγεγραμμένη η στρατιωτική πορεία από την προϊστορική εποχή μέχρι και τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Επιπροσθέτως, είναι απαραίτητο να τονίσουμε πως στον εξωτερικό χώρο του Πολεμικού μουσείου εκτίθενται πολεμικά αεροσκάφη αλλά και μετακινούμενα κανόνια. Ακόμη, στο μουσείο υπάρχει βιβλιοθήκη με χιλιάδες βιβλία αλλά και πάνω από 20.000 φωτογραφίες που παρουσιάζουν την ιστορία του ελληνικού στρατού. Το Πολεμικό μουσείο διαθέτει επίσης πλήρως οργανωμένο αμφιθέατρο στο οποίο μπορούν να διεξαχθούν διαλέξεις. Ακόμη ένα από τα χαρακτηριστικά του μουσείου είναι το γεγονός ότι υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος αποθήκευσης αλλά και συντήρησης. Όσο θα βρίσκεστε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα, αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το τόσο σημαντικό για την ιστορία μας μουσείο.

Πολεμικό Μουσείο Τηλέφωνο

Διεύθυνση : Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και οδός Ριζάρη, Αθήνα

Ωράριο Λειτουργίας : Τρίτη έως Κυριακή 09:00-14:00

Δείτε επίσης τα μαγαζιά:

Πολεμικό Μουσείο Φωτογραφίες

Πολεμικό Μουσείο Αθήνα

Πολεμικό Μουσείο Αθήνα

Δείτε επίσης

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.2/5 - (6 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

vgainoexo

Myna Club Λαδάδικα Γιαννίας Θεσσαλονίκη

4/5 - (6 Ψήφοι)

Το Myna club βρίσκεται στο κέντρο Θεσσαλονίκης στην περιοχή στα Λαδάδικα.

Κάθε Τετάρτη φιλοξενεί τον Γιώργο Γιαννιά.

Τηλέφωνο κρατήσεων - .

Περισσότερα...

vgainoexo

Sofita Club Λαδάδικα

4.5/5 - (2 Ψήφοι)

Το Sofita Club βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο στα Λαδάδικα στο συνριβάνη .

Παίζει mainstream μουσική τα εμπορικά ξένα και ελληνικά σε ένα χώρο…

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση