Σαμίου Δόμνα

vgainoexo
Αξιολογήστε post

Σαμίου Δόμνα Δισκογραφία

Η Δόμνα Σαμίου ήταν μία από τις μεγαλύτερες και πιο ταλαντούχες Ελληνίδες ερμηνεύτριες των παραδοσιακών τραγουδιών. Από πολύ μικρή αγαπούσε την μουσική και μόλις έγινε 13 χρονών πήγε στον “Σύλλογο προς διάδοσιν της εθνικής μουσικής”. Εκεί, η Δόμνα συνειδητοποίησε πως η μουσική και το τραγούδι είναι αυτά που την γεμίζουν χαρά. Το 1971 ερμήνευσε πολλά παραδοσιακά τραγούδια μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο. Αυτή η χρονιά υπήρξε καθοριστική στην μετέπειτα πορεία της. Η δισκογραφική παραγωγή τέθηκε σε λειτουργία το 1981.

Σαμίου Δόμνα Εμφανίσεις

Η Δόμνα Σαμίου έχει αφήσει το στίγμα της σε πολλούς κλάδους όπου εμπερικλείεται και η μουσική. Το 1979 ανέλαβε την μουσική επιμέλεια για την παράσταση Όρνιθες του Αριστοφάνη και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Επιπλέον, τα επόμενα χρόνια έδωσε τα φώτα της και σε πολλές ακόμη παραστάσεις.

Σαμίου Δόμνα Τραγούδια

Η πολύ σημαντική αυτή καλλιτέχνης ήταν γνώστης της παραδοσιακής μουσικής και των παραδοσιακών τραγουδιών. Η ενασχόληση της με το τραγούδι συνεχίστηκε σε όλη την διάρκεια της ζωής της καθώς η μουσική ήταν αυτή που γέμιζε την ψυχή της. Το 2006 έλαβε το βραβείο Αρίων, διότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διάσωση του δημοτικού τραγουδιού. Το γεγονός αυτός συντέλεσε στο να θεωρηθεί η Δόμνα Σαμίου  μοναδική στον τομέα της και ακόμη και μετά τον θάνατο της η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο της είναι μεγάλη.

Σαμίου Δόμνα video

Δείτε επίσης

vgainoexo

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

4.2/5 - (6 Ψήφοι)

Το Opium Club βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά στα Λαδάδικα στο γνωστό συντριβάνη. Μαγαζί που παίζει τα εμπορικά ξένα και ελληνικά mainstream ….

Περισσότερα...

vgainoexo

Myna Club Λαδάδικα Γιαννίας Θεσσαλονίκη

4/5 - (6 Ψήφοι)

Το Myna club βρίσκεται στο κέντρο Θεσσαλονίκης στην περιοχή στα Λαδάδικα.

Κάθε Τετάρτη φιλοξενεί τον Γιώργο Γιαννιά.

Τηλέφωνο κρατήσεων - .

Περισσότερα...

vgainoexo

Sofita Club Λαδάδικα

4.5/5 - (2 Ψήφοι)

Το Sofita Club βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο στα Λαδάδικα στο συνριβάνη .

Παίζει mainstream μουσική τα εμπορικά ξένα και ελληνικά σε ένα χώρο…

Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση